Lasagne

Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best om den får koke litt, og lasagnen skal stå ca 40 minutter i ovnen. Om du ønsker lasagne på en vanlig hverdan kan det lønne seg å lage den kvelden før, og så steke den når du kommmer hjem fra jobb neste dag. Mens den står i ovnen kan man lage salat, dekke på bordet, eller gjøre noe helt annet.

Du trenger til ca 4 personer:
Til kjøttsausen: 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig/ litt smør til steking og smøring av form/ 1 løk/ 2 fedd hvitløk/ 1 boks hermetiske hakkede tomater/ 2 ss tomatpurè/ 1 ts salt/ 1/2 ts pepper/ 1 ss frisk basilikum/ ca 1 dl vann
Ostesaus: 1 ss smør/ 2 ss hvetemel/ 4 dl melk/ 3 ss revet parmesan/ 1 ts salt/ 1/2 ts pepper/ 1/4 ts revet muskatnøtt
Til “montering”: 2 dl revet hvit ost, Ca 9 lasagneplater
Salat: 1 pose Vestfoldsalat/ 1 snackpaprika/ 1/2 agurk/ cherrytomater/ 1/2 glass fetaost med olje

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Lag først de to sausene: Kjøttsaus og ostesaus. Kjøttsaus: Brun kjøttdeig i smør. Hakk løk og hvitløk. Ha løk, hvitløk, bokstomat, tomatpurè, salt, pepper og vann sammen med kjøttdeigen. La sausen koke minimum 10 minutter til den blir tykkere (den blir bedre om den koker lengre).
Ostesaus: Smelt smør i en kasserolle. Rør inn mel, spe med melk mens du rører, la sausen koke 10 minutter. Sausen skal være litt tykk. Ha i parmesan, la osten smelte. Smak til med krydder.

Montering: Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.

Sett formen i ovnen på 225° C og stek i 30-40 minutter. Lasagnen er ferdig når pastaen er mør (kjenn med en kniv eller lignende).
Mens lasagnen steker blander du sammen salat: Riv opp salaten. Hakk opp agurk og paprika, bland i. Ha over fetaost og olje fra glasset.