Lån uten sikkerhet på nett

Hvordan finne billige lån uten sikkerhet?

Det er mange tilfeller hvor man ønsker å finansiere prosjekter eller innkjøp og man ikke har eller ikke ønsker å stille sikkerhet. Når man kjøper en bolig, vil man bli bedt om å stille boligen som sikkerhet for lånet, og på grunn av den lave risikoen for banken for ikke å få tilbake pengene sine, så vil man da også få en lav rente på lånet. Men man kan også velge å finansiere innkjøp eller prosjekter med lån uten sikkerhet. Prisen vil da bli høyere, men det er mulig å få en relativt god pris ved å undersøke hos forskjellige långivere.

Betingelser hos tilbydere av forbrukslån kan variere en god del, og det er derfor viktig å undersøke hva man virkelig trenger. Dersom man velger en bank som har høy risiko på sine lån uten sikkerhet, så vil man også oppleve at prisene hos denne tilbyderen er høyere enn hos andre. Det betyr ikke at man ikke kan finne relativt billige lån uten sikkerhet. Noen tilbydere av forbrukslån uten sikkerhet tilbyr renter helt ned til 7,8 prosent.

Priser for lån uten sikkerhet

Priser for lån uten sikkerhet vil variere mellom långiverne, og långiverne vil også bestemme renten på lånet i forhold til økonomien til den personen som søker om lån uten sikkerhet. Den individuelle vurderingen vil gi deg en lavere rente om du kan vise til en høy inntekt og lite gjeld, i forhold til om du har lav inntekt og mye gjeld. Hvis du ikke kan vise til god inntekt og lite gjeld, så kan du oppleve å få en rente helt opp til 16% på et lån uten sikkerhet.

På grunn av disse variasjonene kan det være en stor fordel å sjekke flere steder før man bestemmer seg for hvilket lån, og hvilken type lån, man ønsker. Man kan også benytte seg av en lånmegler hvis man vil slippe å gjøre all undersøkelsen selv. Ved hjelp av en lånmegler, så kan man sende inn en søknad, og motta tilbud fra flere av lånmeglerens samarbeidspartnere. Når du har fylt ut søknaden på nett, vil du snart motta tilbud i henhold til dine ønsker i søknaden. Du kan selv velge hvilket av tilbudene du ønsker å benytte. Når du har bestemt deg, kan du signere lånetilbudet elektronisk. Straks du så har sendt inn eventuelle tilleggsopplysninger de ønsker, så kan du forvente å ha pengene på konto innen noen få dager.

Fordeler og ulemper med lån uten sikkerhet

Det finnes både fordeler og ulemper med lån uten sikkerhet. Når man trenger finansiering for prosjekter eller produkter, så hender det at man trenger pengene innen kort tid. Om man ønsker å benytte seg av et boliglån for å finansiere et prosjekt eller et innkjøp, så vil man først måtte vente på at lånet blir godkjent, for så å vente på at lånet er tinglyst. Når lånet er tinglyst, så kan man endelig få utbetalt pengene. Fra den dagen man ber om et boliglån til man har pengene i hånden, kan det raskt gå to til tre uker. Et lån uten sikkerhet, derimot, kan man ha på konto innen to til tre dager etter man søker om det.

Lån til bil

I mange situasjoner vil det være en fordel med et lån uten sikkerhet. Kanskje ønsker man å betale lånet ned raskt. I så fall kan det være enklere med et lån uten sikkerhet slik at man slipper ekstra kompleksitet og ekstra kostnad med tinglysning i tillegg til gebyrene for selve lånet.

Refinansiering av dyre lån

Det kan også være en fordel med lån uten sikkerhet for å refinansiere gjeld man har i kredittkort som man sliter med å få betalt ned. Gjeld på kredittkort er ganske dyrt, og kan være en fordel å refinansiere med et billigere lån.