Orientalsk Oolong Te

Hvilke fordeler gir Oolong te?

Daglig er noe av det vi nordmenn, og i grunn mennesker flest, liker å gjøre nemlig å drikke noe. Vi har alltid en kopp med noe godt å drikke, eller en vannflaske for hånden, ved siden av oss når vi studerer, jobber, eller bare er i gang. Det er ikke til å komme unna, da vi tross alt trenger å hydrere.

Allikevel bør det komme opp som en ganske klar debatt hva det er vi putter i oss av væsker til enhver tid. Vi har nemlig ikke all verdens tid til å diskutere dette der og da, så da er det lurt å få faktaene frem før en faktisk setter seg ned ved kontorstolen og skal velge hva en skal ha i koppen.

Debattene raser blant annet om hva som er best av te og kaffe, om en egentlig bare bør drikke vann, og om brus bør være sukkerfri eller ei. Det er ikke lett å gjøre seg klok på disse debattene, men en ting er i hvert fall sant og visst – te er en meget undervurdert drikke, spesielt her hjemme i Norge!

Nærmere bestemt er Oolong te, en drikk som kanskje ikke alle har støtt på i hverdagen, en drikke som fortjener mye mer oppmerksomhet innenfor det å drikke sunt. Denne typen te bærer nemlig med seg ganske så mange egenskaper som er viktig for vår helse og ikke minst for vår velvære.

Te VS Kaffe

Kaffe er uten tvil den mest populære drikken å ha med seg på jobb i Norge. De fleste ville nok valgt en kopp kaffe over frokost til og med – og mange gjør nok det rundt om i Norges land. Dette handler om den deilige kaffesmaken, og ikke minst den koffeinen som ligger iboende i en kaffekopp og hjelper oss opp om morgenen.

Oolong Te

Allikevel er det et ganske urettferdig positivt bilde som har blitt malt rundt kaffen. Blant annet blir vi lurt til å tro at kaffen fra Colombia er mer eksklusiv enn den fra Brasil, eller motsatt. Kaffe er faktisk bare kaffe, og all kaffe kommer fra den samme typen kaffebønner – selv om kaffen selvfølgelig kan være sterkere eller svakere.

Et annet problem med kaffe er simpelthen at det ikke bringer med seg stort med helsefordeler. Om enn noe, så er det faktisk en ganske så kjedelig drikke. Den fører til at vi må på do oftere, kan gi mageproblemer, og har i grunn veldig mye mer koffein enn det vi bør få til oss!

Til gjengjeld har te, slik som Oolong te, en rekke helsefordeler, deriblant mindre koffein. Det er fortsatt nok koffein til å hjelpe deg opp om morgenen, men da med en helsemessig dose som gjør at du for eksempel ikke opplever hjertebank. Det er ikke bare britene som bør få nyte fordelene ved te – det bør nordmenn også få nyte av!

Forskjellige typer te

Det finnes fem forskjellige hovedtyper av te. Disse er hvit te, sort te, grønn te, Pu`erh te, og til slutt Oolong te. Faktisk stammer dog alle fra samme plante, slik all kaffe stammer fra samme type bønner. Allikevel klarer de som lager te og få frem forskjellige smaker ved måten forberede tebladene på.

Fordeler med Oolong te

Te kommer nemlig fra en plante, slik at en bruker plantens blader for å lage teen. Ved produksjon av Oolong te for eksempel, så er det brukt ufattelig mye tid på bearbeidingen. Oksideringen tar blant annet evigheter ved produksjonen av Oolong te, og vanligvis også lang tid ved de andre typene te.

Unikt for hver te er altså også smaken, der det gjerne sies at jo lengre tid som ble brukt, jo bedre er smaken. Noe av dette stammer nok også fra at jo lengre tid som ble brukt, jo dyrere er teen, og jo dyrere noe er, jo bedre tror tross alt konsumenten at produktet faktisk er i realiteten.

Uansett finnes det mange spennende typer te, der nok Oolong te er den aller mest spennende for oss nordmenn. Det er ikke bare fordi den tar lengst tid, eller fordi den er mest unik i smak, men også på bakgrunn av de mange helsefordelene vi kan nyte, siden vi drikker såpass mye væske i hverdagen.

Helsefordelene bak Oolong te

Ofte assosieres helsefordeler med dårligere smak, men Oolong te er altså her et ganske så klart unntak fra akkurat dette. Oolong te har som nevnt en helt unik smak de fleste elsker. Dermed er det bare å dykke inn i de mange helsefordelene som denne teen bringer med seg, uten å være bekymret for å gjøre kompromiss på smaken.

Te Oolong

Blant helsefordelene som følge av konsumering av te kan en finne tusenvis av studier. De fleste peker derimot blant annet på at te er bedre for deg enn for eksempel kaffe. Koffein inntaket er en av grunnene til dette, men langt på nær den eneste grunnen til akkurat dette.

Videre har nemlig Oolong te i mange studier vist seg å redusere kolesterolet, øke forbrenningen, bedre hudkvalitet, og ikke minst til å være med på å redusere sjansen for å få kreft. Det er med andre ord ikke den ting som naturlige Oolong te ikke kan gjøre, og fremtiden vil bare vise hvilke goder denne teen kan bringe med seg!

Drikk mer te!

Drikker Oolong te

Te trenger hverken å være eksklusivt for Østen eller britene. Det finnes selvfølgelig enkelte nordmenn som drikker te, men dette er sjeldent mer enn et par ganger i året, og da er det som oftest fordi det ikke var tilgang på kaffe i rommet. Det er synd med tanke på helsefordelene!

Neste gang du tar deg en kaffekopp, så bør du tenke over hvor mye sunnere en kopp med te faktisk kan være for deg – og ikke minst hvor mye mer smak det faktisk er i te enn kaffen. Det er greit nok at kaffesmaken er en rutine om morgenen, men denne usunne rutinen bryter du raskt.

Drikk mer te, og prøv ut Oolong te i dag!