Kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Snart inne i vår tiende måned i Melbourne, Australia, har jeg oppdaget flere halvferdige innlegg om middag liggende godt bevart i WordPress sin verden. Oppskriftene er rablet ned, bildene er tatt, men prioriteringer har vært annerledes, så ingen innlegg har det blitt fra denne kanten.

Statistikken til Familiemat sier at det likevel er mange, særlig på mandager, som søker litt ekstra inspirasjon hva angår den evinnelige middagen. Ukesmeny og handleliste er en klar favoritt hos mange, skal man tro besøkstallene.

Tenkte å få sjøsatt noen middagsinnlegg til alle dere (og meg selv). Første ut er Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt. Ellers…et par av kyllinglårene som er beregnet til kidsa kan kaaanskje spares for sitronsaft, det vet dere best selv. Og gjem for guds skyld spinaten, så er det faktisk en mulighet for at ungene setter seg til bordet i det hele tatt:) Lykke til.

Du trenger:

4 kyllinglår/ 2 sitroner/ 4 stilker rosmarin/ ca 12 småpoteter (3 per pers)/ 250 g spinat/ 1 sjalottløk/ 3 fedd hvitløk/2 ss honning/ salt og pepper/ smør.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 190 grader. Ha smør i ei ildfast form, legg i kyllinglår, sammen med rosmarin og hvitløk. Del sitroner i to, press ut litt av saften over kyllingene, og legg resten av sitronene i forma.

Vend potetene i honning, og legg legg oppi. Dryss over salt og pepper. Bakes i ovnen på 190 grader i ca. 25 minutter. Finhakk sjalottløk. Vask spinaten, stek den kjapt i varm panne sammen med løken. Smak til med salt og pepper.